يك كارشناس اقتصادي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر افزود: قيمت در بورس به عنوان بازار سهام همانند ديگر بازارها بر اساس عرضه و تقاضا تعيين مي شود اما به دليل وجود پول هاي سرگردان در اقتصاد و نبود فرهنگ سرمايه گذاري در واحد هاي توليدي ، اين سرمايه به سمت بورس روان شده و محدود بودن عرضه سهام سبب افزايش قيمت سهام مي شود.
عباس هشي با اشاره به نبود قانون مبارزه با پول شويي، اجرا نشدن قانون " از كجا آورده اي " و ثابت بودن نرخ ارز گفت: اين عوامل سبب شده كه ورود پول از خارج كشور افزايش يافته و با توجه به نقدينگي بالا در كشور، اين سرمايه به تقاضا تبديل و افزايش چند برابر قيمت ها را به همراه مي آورد.
وي، با تاكيد بر نقش مديريت در كنترل قيمت در بازار سهام گفت: نخستين اقدام مديريت براي كنترل قيمت در بورس تعيين دامنه نوسان قيمت براي سهام يك درصد در سال گذشته بود، در سال جديد نيز دامنة نوسان به پنج درصد افزايش يافت و در نهايت اينكه براي مدت يك هفته در بازار شرايطي فراهم شد تا هيچ سهمي افزايش قيمت نداشته باشد.
هشي افزود: تا زمانيكه بخش عمده اي از سهام شركت هاي پذيرفته شده در بورس در دست نهادهاي دولتي و وابسته به دولت است كه فروخته نمي شود بايد انتظار افزايش قيمت را داشت.
وي با انتقاد از فرايند خصوصي سازي گفت: در زمان حاضر اصلاح ساختار مالي شركت ها در سازمان خصوصي سازي به عنوان هدف اصلي مطرح شده كه با توجه به مشكلات ساختاري مالي شركت هاي دولتي اجراي اين سياست ضروري است كه در اين راستا نحوه واگذاري سهام نيز نيازمند بازنگري و اصلاح است.
هشي، سازمان گسترش و نوسازي ، تامين اجتماعي و بازنشستگي را از جمله سهامداران عمده دولتي برشمرد و گفت: اين سازمان ها هم اكنون بيشترين حجم سهام بورس را دردست دارند كه اين سهام نيز فروخته نمي شود.
يك كارشناس اقتصادي در گفتگو با "مهر "
عرضه سهم تنها راهكار كنترل قيمت در بازار سرمايه است
با وجود عرضه محدود، نقدينگي بالا در اقتصاد و نبود فرهنگ سرمايه گذاري در واحد هاي توليدي، افزايش بي رويه قيمت در بورس غير منتظره نيست.
کد خبر 18454
نظر شما